Gyors csirkemell receptek, amiket imádni fog a család

Ha nincs időnk órákat tölteni a konyhában, és gyorsan szeretnénk valami finomat varázsolni az asztalra, a csirkemell jó választást jelent, mivel nagyon gyorsan és változatosan elkészíthető.

Cikkünkben három olyan gyors csirkemell receptet mutatunk be, amelyek egyszerűek, ízletesek és táplálóak, ráadásul nem igényelnek különleges hozzávalókat vagy eszközöket sem. Lássuk a recepteket!

Magyaros csirkemell recept

Ezt az egyszerűen elkészíthető magyaros csirkemell receptet kezdő konyhatündérként is bátran kipróbálhatjuk, mivel az elkészítéséhez nincs szükség különleges hozzávalókra, vagy konyhai praktikákra.

Hozzávalók:

  • 4 csont és bőr nélküli csirkemell
  • 1 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Minden csirkemellet kenjünk meg olajjal, és helyezzük őket egy sütőedénybe.
  3. Egy kis tálban keverjük össze a fokhagymaport, a paprikát, a sót és a fekete borsot. Szórjuk a fűszerkeveréket egyenletesen a csirkemellekre.
  4. Süssük a csirkét az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-t, ezt egy húshőmérővel ellenőrizhetjük.
  5. Tálalás és felszeletelés előtt, hagyjuk a csirkét néhány percig pihenni. A magyaros csirkemellet zöldséggel, rizzsel vagy salátával is tálalhatjuk.

Olasz csirkemell recept

Az olasz konyha jellemzője, hogy néhány egyszerű, de jó minőségű hozzávalóból, rendkívül ízletes fogásokat készítenek. Jó példa erre, az alábbi olasz csirkemell recept is, amelyet az egész család imádni fog.

Hozzávalók:

  • 4 csont és bőr nélküli csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
  2. Minden csirkemellet kenjünk meg olívaolajjal, és helyezzük őket egy sütőedénybe.
  3. Egy kis tálban keverjük össze az olasz fűszereket, a fokhagymaport, a sót, a fekete borsot és a parmezán sajtot. Szórjuk a fűszerkeveréket egyenletesen a csirkemellekre.
  4. Süssük a csirkét az előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot, ezt egy húshőmérő segítségével ellenőrizhetjük.
  5. Hagyjuk a csirkét néhány percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Az olasz csirkemellet tésztával, salátával vagy sült zöldségekkel is tálalhatjuk.

Ázsiai csirkemell recept

Ezzel az egyszerűen elkészíthető, gyors csirkemell recepttel az ázsiai konyha szerelmeseinek szeretnénk kedveskedni.

Hozzávalók:

  • 4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/4 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet, a szezámolajat, a gyömbért, a fokhagymát és a fekete borsot.
  3. Helyezzük a csirkemelleket egy sütőtálba, és öntsük rá a pácot, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon.
  4. Süssük a csirkét az előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot, ezt egyszerűen ellenőrizhetjük egy húshőmérő segítségével.
  5. Mielőtt tálalnánk és felszeletelnénk, hagyjuk a csirkét néhány percig pihenni. Az ázsiai csirkemellet párolt zöldségekkel, rizzsel vagy tésztával is kínálhatjuk.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tippet adunk az ebéd vagy a vacsora elkészítéséhez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Pexels.com