Egyszerű gofri recept, ami garantáltan sikerül

Szeretnél gyors és ellenállhatatlan reggelit vagy desszertet varázsolni az asztalra, ami garantáltan mosolyt csal mindenki arcára? Ha igen, akkor próbáld ki a gofrit! Ezt az egyszerű gofri receptet otthon is könnyedén elkészítheted, a végeredmény pedig olyan lesz, mintha egy igazi gofriműhelyből származna.

A kívül ropogós, belül puha gofrik tökéletes alapot biztosítanak mindenféle ízesítéshez, legyen az édes gyümölcs, lágy tejszínhab, vagy a klasszikus juharszirup, csak a képzelet szab határt. Nézzük a receptet és az elkészítés menetét!

Gofri alaprecept

Hozzávalók:

  • 250 g sima liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 nagy tojás
  • 300 ml tej
  • 100 ml olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
  3. Öntsük a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverjük simára.
  4. Melegítsük elő a gofri sütőnket, és kenjük ki egy kis vajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
  5. Merjünk a gofri sütő közepére egy merőkanálnyi tésztát, zárjuk le a fedelét, és süssük aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig.
  6. Vegyük ki óvatosan a gofrit, és tálaljuk melegen.

Tálalhatjuk gyümölcsökkel, mézzel, juharsziruppal, vagy akár tejszínhabbal is. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a recept, és szeretnéd, hogy mások is megismerjék, kattints a megosztás gombra, és küldd el a cikk linkjét ismerőseidnek is!

Kép forrása: Freepik.com / Szerző: Freepik