Brownie receptek: 3 egyszerű és finom változat a csokoládé szerelmeseinek

Ki ne szeretné a brownie-t? Ez a csokoládés, puha és szaftos sütemény tökéletes desszert vagy nassolnivaló, amely számtalan módon variálható. A brownie ízesítéséhez használhatunk például diót, mandulát, karamellt, bogyós gyümölcsöket, fahéjat vagy különböző csokoládékat is.

Cikkünkben három egyszerű és finom brownie receptet mutatunk be, amelyekkel garantáltan elvarázsolod a családodat és a barátaidat. Válassz egyet a klasszikus, a karamellás vagy a málnás változatok közül, és készítsd el őket a segítségünkkel!

Klasszikus brownie recept

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 200 g kristálycukor
  • 4 nagy tojás
  • 120 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Nem kötelező: 120 g apróra vágott dió vagy pekándió

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki egy 20 cm x 20 cm-es tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes méretű edényben alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat.
  3. Adjuk az apróra vágott étcsokoládét az olvasztott vajhoz, és keverjük addig, amíg megolvad és simává válik. Vegyük le az edényt a tűzről.
  4. Egy külön nagy keverőtálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat, amíg könnyű és habos nem lesz.
  5. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és a vajat, a cukor és a tojások keverékéhez, és keverjük jól össze.
  6. Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy külön tálban.
  7. Adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll (ne keverjük túl).
  8. Adjuk hozzá az apróra vágott diót (ha használunk) és a vanília kivonatot a keverékhez, és óvatosan keverjük össze.
  9. Öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és egy spatula segítségével egyenletesen osszuk el.
  10. Süssük a brownie-t 20-25 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra csak néhány nedves morzsa tapad.
  11. Hagyjuk a brownie-t teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt kivesszük, és négyzetekre szeleteljük.

Karamellás brownie recept

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 200 g kristálycukor
  • 4 nagy tojás
  • 120 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g lágy karamell, apróra vágva (Pl. Werther’s Original lágy karamell)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki egy 20 cm x 20 cm-es tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes méretű edényben alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott étcsokoládét az olvasztott vajhoz, és keverjük addig, amíg megolvad és simává válik. Vegyük le az edényt a tűzről.
  4. Egy külön nagy keverőtálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat, amíg könnyű és habos nem lesz.
  5. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és a vajat, a cukor és a tojások keverékéhez, és keverjük jól össze.
  6. Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy külön tálban.
  7. Adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll.
  8. Adjuk hozzá az apróra vágott puha karamellát a keverékhez, és óvatosan keverjük össze (ne keverjük túl).
  9. Öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el.
  10. Süssük a brownie-t 20-25 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra csak egy kevés morzsa tapad.
  11. Hagyjuk, hogy a brownie teljesen kihűljön a tepsiben, mielőtt kivennénk és felszeletelnénk.

Málnás brownie recept

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 200 g kristálycukor
  • 4 nagy tojás
  • 120 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g friss málna

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki egy 20 cm x 20 cm-es tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes méretű edényben alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajat.
  3. Adjuk az apróra vágott étcsokoládét az olvasztott vajhoz, és keverjük addig, amíg megolvad és simává válik. Vegyük le az edényt a tűzről.
  4. Egy külön nagy keverőtálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat, amíg könnyű és habos nem lesz.
  5. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és a vajat, a cukor és a tojások keverékéhez, és keverjük össze.
  6. Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy külön tálban.
  7. Adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll.
  8. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a friss málnát a keverékhez, és óvatosan forgassuk össze. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a masszát, és ne törjük össze a málnát.
  9. Öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassuk el.
  10. Süssük a brownie-t 20-25 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra csak egy kevés morzsa ragad.
  11. Mielőtt négyzetekre szeletelnénk, hagyjuk, hogy a brownie teljesen kihűljön a tepsiben.

Ezekkel a brownie receptekkel garantáltan elvarázsolod a családodat és a barátaidat. Ha még több finom és egyszerű receptet olvasnál, nézz körül a weboldalunkon!

Kép forrása: Pexels.com