Tudtad, hogy az avokádó is kiérdemelte a superfood besorolást, ugyanis egészséges zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és rostokban is rendkívül gazdag, ráadásul igen ízletes, és akár édességek alapja is lehet?
Amennyiben eddig ódzkodtál tőle, ideje, hogy kipróbáld mit tud a szupermodellek és fogyókúrázók egyik legjobb barátja, a teltségérzetet okozó avokádó!
Tökéletes lehet reggelire vagy akár egy brunch alkalmával is pirítóson krémként vagy szeletelve tálalva, tojással és zöldségekkel körítve. De a halfélékkel is tökéletes ízharmóniát alkot.
Bátran rendelj avokádós szendvicseket, apetizereket irodai reggelikre, céges fogadásokra, az Ordit.hu catering rendelés keretében lehetőséged nyílik erre! Mutatjuk, mi készülhet avokádóval, mi kerülhet az imbisztálakra!
Az avokádó és a szendvicsek
Az avokádó és a szendvicsfélék nagy barátságban vannak egymással, ugyanis valamennyi variációhoz tökéletesen illik ez a csodás zöld színű és egészséges zöldség és gyümölcs. Besorolása ugyanis annak függvénye, hogyan, milyen ételekbe használjuk.
Egy avokádós szendvics igen tápláló lehet, különösen, ha tojással és lazaccal párosítjuk, így könnyen helyettesíthet egy főétkezést, kitűnő hideg ebéd lehet a suliban vagy a munkában.
Hiszen amióta Lord Sandwich elkészíttette inasával az első, kenyérszeletek közé pakolt sülthús-szeletekből álló hideg étkét a hosszú kártyapartihoz, hogy az asztalnál ehessen, és ne kelljen félbeszakítania a játékot, igen népszerűvé vált szerte a világon.
Ugyanis nemcsak változatosan, hidegen vagy melegen is elkészíthető, de laktató és könnyen fogyasztható minden helyzetben, akár útközben is. A családi és baráti összejöveteleken, céges rendezvényeken is kedvelt fogás.
Ha harapnál valamit gyorsan
A szendvicsben az a jó, hogy bármilyen kenyérből, péksüteményből elkészíthető. A feltéteket szintén ízlés szerint variálhatjuk, de alapvetően valamilyen húsféle, sajt és zöldség kerül az alapokra, vagyis a kenyérszeletekre, illetve a szeletek közé.
Készülhet hús- és sajt- vagy mindenmentes változatokban, zöldségkrémekkel, grillezett finomságokkal, savanyúsággal. Az egyszerű változatok mellett már-már művészi alkotások is készíthetők, erre legalkalmasabbak az ún. kanapészendvicsek.
A formális és informális összejöveteleken a kisebb méretű party- és kanapészendvicsek kedveltek, ugyanis akár tányér nélkül, egy falatra, állva is elfogyaszthatók.
Avokádós finomságok
A nyitott szendvicsek esetében jól mutatnak azok a hozzávalók, amelyek üde színűek, ezért az avokádó is kedvelt összetevő. Persze ehhez leginkább az járul hozzá, hogy ízletes, valamint bőségesen tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, telítetlen zsírokat, élelmi rostokat.
Szeletelve vagy krémnek elkészítve tökéletes kiegészítője a szendvicsféléknek, akár kenyérre, bagelre vagy torilllalepényre, kissé édeskés croissant-ra kerül, akár zöldséghasábokkal mártogatósként szolgáljuk fel. Gyümölcsökkel is jól kombinálható.
Kép forrása: Pexels.com
Hirdetés (X)