Színek, amik 2024-ben is jól mutatnak a lakásban

Az otthonok atmoszférájának és stílusának kialakításában a színek hatalmas szerepet játszanak. Mint minden évben, így 2024-ben is van pár szín, ami kiemelkedik a többi közül lakásdizájn terén. Legyen szó élénk, merész árnyalatokról vagy nyugtató, természetes színekről az idei év színpalettája mindenki számára változatos lehetőségeket kínál.

Nézzük meg, hogy mire számíthatunk ebben az évben!

2024 legnagyobb slágere, a kék

Lakásdekorálás során nem valószínű, hogy sokaknál a kék szín lenne az első gondolat, azonban idén több nagy festékmárka is egy-egy kék árnyalatot választott az év színeként. Igaz, elsőre hűvösnek hathat ez az árnyalat, azonban a megfelelő elemekkel kombinálva rendkívül otthonossá tehető vele otthonunk. Nem mellesleg a kék békét hoz tereinkbe, ezen felül segíti az ellazulást és nyugtatja az idegeket.

Farmerkék, égszínkék, tintakék vagy kékeszöld árnyalatok? Bármelyikre is esik a választásunk bátran variáljuk sárgával. Ez a színkombináció elősegíti a kreativitást amellett, hogy optikailag növeli a helyiségek méretét.

Ezerarcú zöld

A természet, így a zöld szín 2024-ben is meghatározó eleme a lakberendezési trendeknek. Ez nem csoda, hiszen ezzel a színnel könnyen teremthetünk mind hideg, mind meleg színvilágot, ezért tulajdonképpen a lakás bármelyik helyiségébe ideális választás lehet.

A megfelelő árnyalatokkal könnyen akár nosztalgikussá vagy modernné varázsolhatjuk otthonunkat. A zöld színhez a frissesség és a nyugalom érzései társulnak.

Narancs, a mesterséges napfény

Ez a szín élénkítő hatása mellett javítja a koncentrációt, így érdemes lehet dolgozószobába, tanulósarokba vagy otthoni edzőterembe belecsempészni ebből a színből. Mivel egy nagyon élénk és erős szín, ezért nem javasolt a teljes helyiséget narancsba borítani, gondolkodjunk inkább egy-egy egyedi bútorban vagy kiegészítőben.

Meleg földszínek

Az elmúlt években hatalmas sikernek örvendő fehér-szürke minimalista stílus iránti őrület a végéhez közeleg. Helyüket felváltják a meleg pasztellszínek, a bézs és barnás árnyalatok. Ha mindenképp ragaszkodunk a fehér és szürke árnyalataihoz, akkor feltétlenül párosítsuk ezeket melegebb árnyalatokkal. Ezzel megtörhetjük a rideg, steril érzetet és könnyen otthonosabb hatást érhetünk el.

Vidd be kedvenc színed kicsit másképp lakásodba

Megfogott az egyik szín, de nem tudod, hogy vidd bele lakásodba? Egy cserépkályha kiváló döntés lehet. Nem csak egyediek, de a létező legtermészetesebb fűtési módok egyike. Bár építés és javítás  során egyértelmű, sokan nem gondolnak rá, hogy érdemes felkeresni egy szakembert cserépkályha bontás esetén is.

Ha a fentebb említett színek közül bármelyiket belevisszük lakásunk dekorjába, akkor garantáltan modernné és trendivé tesszük otthonunkat. Lakásunkberendezése során azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy ezek csak trendek, melyek jönnek és mennek. Mindig a saját ízlésünket és elképzeléseinket helyezzük előtérbe.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)