Panírozás villámgyorsan kétféle módszerrel

Hazánkban a rántott ételek az egészséges táplálkozás térnyerésével sem veszítettek népszerűségükből. A csirkéből, pulykából vagy sertésből készült rántott húsok, valamint az aranysárga panírba bújtatott sült zöldségek, annak ellenére is gyakori fogásnak számítanak a hazai otthonokban, hogy az elkészítésük időigényes.

Való igaz, hogyha vállaljuk a panírozással járó macerát, valamint nem riadunk vissza az átható olajszagtól, akkor igen ízletes fogásokat varázsolhatunk az asztalra. A rántott ételek elkészítésének leginkább időigényes része a panírozás, különösen akkor, ha szabálytalan alakú zöldségeket, esetleg húsokat panírozunk.

Néhány egyszerű módszerrel jelentősen gyorsíthatunk a panírozás folyamatán, így sokkal hamarabb letudhatjuk az előkészületeket. Cikkünk további részében két olyan villámgyors panírozási módszert mutatunk be, amelyeket a kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatnak!

Rázogatás

A szabálytalan alakú zöldségek esetében a liszt egyenletes felvitele okozza a legnagyobb problémát. Ha nem mindenhova kerül a lisztből, akkor a tojás és később a zsemlemorzsa sem tapad megfelelően, a bunda pedig lyukas vagy repedt lesz. A rázogatós módszer ebben az esetben hatalmas segítséget jelent, mivel lehetővé teszi, hogy a liszt szépen befedje a darabokat.

Első lépésként a lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy magas falú, tetővel rendelkező dobozba töltjük (kipróbálhatjuk a módszert nylon zacskóval is). Ezt követően a tojást egy mélytányérban, vagy magas falú dobozban kis sóval felverjük.

Helyezzünk a zöldségek egy részét a lisztes dobozba és pattintsuk rá a tetőt. Fontos, hogy egyszerre csak néhány darabot panírozzunk, így biztosak lehetünk benne, hogy miközben rázogatjuk a dobozt, a liszt egyenletesen fedi majd be a zöldségeket.

Ha ezzel megvagyunk, következhet a tojás. Ha tálban folytatjuk a panírozást, akkor a szokásos módon, villával dolgozzunk, forgassuk a tojásba a darabokat. Ha a tojást műanyag dobozban vertük fel, akkor helyezzük bele az előzőleg belisztezett zöldségeket, zárjuk le és rázzuk meg.

Végül jöhet a zsemlemorzsa. Tegyük a dobozba a darabokat, fedjük le és következhet ismét a rázogatás. A bepanírozott zöldségeket már süthetjük is!

Keverés és rázogatás

Az előbbi módszert tovább egyszerűsíthetjük, ha kevés víz hozzáadásával, a lisztből és a tojásból, egy turmixgép segítségével masszát készítünk. Akkor jó a keverék állaga, ha hígabb, mint a nokedli, de sűrűbb, mint a palacsintatészta.

Rázzuk össze a panírozandó darabokat a masszával, ezt követően pedig a zsemlemorzsával és süssük ki olajban!

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adunk a panírozáshoz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Freepik.com / Szerző: KamranAydinov

Forrás: Nosalty