Nem is olyan nehéz ízlésesen berendezni a teraszt

Kerti parti a barátokkal? Családi reggeli a napernyő alatt? Romantikus borozgatás a pároddal a naplementét nézve? Meditálás a függőfotelben? Babazsúr a szabadban? Te mire használod leginkább a teraszt? Csodás ötleteket hozunk ahhoz, hogyan rendezd be ezt a területet igényeidnek megfelelően.

A kerti bútor kiválasztása

A teraszt sok mindenre használhatjuk, és most, hogy itt a nyár, érdemes különös figyelmet fordítani a berendezésére. A Homelux webáruház Kert kategóriájában nagyon sok hasznos eszközt találsz ehhez a kerti bútoroktól kezdve a dekorációs lehetőségeken át az árnyékolókig.

Azt, hogy milyen kellékeket választasz ki a pihentető percek eltöltéséhez, elsősorban a terület mérete és az egyedi igények határozzák meg.

Talán a legfontosabb a kerti bútor fajtája. Ez lehet fém, műanyag, fa és a mostanában népszerű rattan is. Ha inkább étkezéshez használjátok a bútort, akkor a fémvázas kerti garnitúra a legjobb választás, hiszen ez igen stabil, többszemélyes kivitelben is kapható olyan üveglapos asztallal, amelybe napernyő is beilleszthető.

Ha inkább csak koktélozáshoz, baráti beszélgetésekhez kellene egy kényelmes ülőgarnitúra, akkor a rattan bútor lesz a jó választás. Fotelek, kanapék variációjával ízléses teret alakíthatsz ki, a puha párnák kényelmes ülést biztosítanak.

Árnyékolás a teraszon

Persze az is számít a kerti bútor választásánál, hogy fedett-e a terasz. A tűző nap, az erős UV-sugárzás vagy épp a sok esőzés kárt tehet egyes anyagokban, így ennek megfelelően dönts. A rattan és műanyag bútorok nem kényesek, jól bírják a strapát, de egy fa kerti bútor folyamatos karbantartást igényel.

Ha fedett a terasz, akkor a párnák is kint maradhatnak rossz idő esetén is, de egy műanyag tárolódobozzal is kiegészítheted a garnitúrát, amelybe a gyerekek strandjátékai is beleférnek.

A napernyő vagy napvitorla beszerzése is ajánlott, ha nincs tető a bútorok felett. Ebből is sokféle kapható a Homeluxnál, különösen népszerűek a színes konzolos napernyők, amelyek szabadon állíthatók, és nagy alattuk a hely.

További, kényelmet biztosító bútorok

Nagyon jó szolgálatot tehet bármilyen hintaágy, függőfotel is a teraszon, ahol meg lehet egy kicsit pihenni. Meditáláshoz, könyvolvasáshoz, bámészkodáshoz kiváló lehetőséget nyújt egy ilyen kiegészítő.

Ha szeretsz napozni, akkor egy napozóágyat is felállíthatsz itt. Ha elég tágas a hely, még egy kisebb felfújható medence is számításba jöhet, főleg, ha gyerkőcök is vannak. Ők biztosan fogják élvezni a pancsolást a teraszon.

A dekoráció is fontos!

Nyugodtan tedd hangulatossá a teraszodat. Különböző megvilágításokat is használhatsz ehhez, de virágokkal is díszítheted a területet. A színek és anyagok harmonizálásával csodás pihenőteret tudsz kialakítani, ahol öröm lesz eltölteni az időt.

Minden szükséges berendezési tárgyat megtalálsz a Homelux webáruházban, látogass el az oldalukra, és válogasd össze egy helyről a szükséges kellékeket a teraszod kialakításához.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)