Mosogatógép tisztítás természetesen – Így csináld!

Mosogatógép manapság már a legtöbb háztartásban megtalálható. Nagyon hasznos eszköz, még akkor is, ha csak hetente egy-két alkalommal kapcsolod be a nagyobb családi ebédek vagy főzések alkalmával.

A tisztítása legalább annyira fontos, mint a többi konyhai eszközé, viszont ehhez legtöbben a boltban készen kapható készítményeket használják. Ezek egyrészt drágák, másrészt nem környezetbarát anyagok.

Mutatunk egy módszert, mellyel gyorsan és könnyedén tarthatod tisztán a mosogatógépedet, hogy még sokáig hibátlanul működhessen.

Ezeket a lépéseket végezd el mosogatógép tisztítás előtt!

Mielőtt belevágnál a mosogatógép belsejének megtisztításába, először célszerű az edénytartó kosarat, a szórókarokat és a szűrőt érdemes megtisztítani.

Az edénytartó kosár tisztításához használj egy kis szappant, illetve egy konyhai kefét, a szórókosár tisztításához pedig nem lesz másra szükséged, mint egy fogpiszkálóra vagy egy csipeszre. Ezek segítségével könnyedén eltávolíthatod az ételmaradékot az apró lyukakból.

A szűrőt tisztítás előtt ki kell venned a helyéről, szereld szét a készülék útmutatója szerint. A tisztításához bőven elég a forró víz és egy kis szappan, vagy mosogatószer, amit az edényekhez is használsz. Ezután tedd vissza a helyére a szűrőt, és kezdődhet a tisztító mosás.

Így lesz tiszta és csillogó-villogó a mosogatógép belseje!

A mosogatógép tisztításához sem lesz másra szükséged, mint ecetre és szódabikarbónára. Ez a két anyag alapnak számít a természetes megoldások hívei számára, hiszen számos módon és helyen beverhetők, a mosogatógép sem kivétel.

Annyit kell tenned, hogy az üres mosogatógép aljába szórsz egy keveset a szódabikarbónából, az ecetet pedig egy mosogatógépben is mosható tálban a felső kosárra teszed. Ezután jöhet egy magas hőfokú program, a vége pedig egy tiszta és illatos mosogatógép lesz.

Amit még megtehetsz a mosogatógéped érdekében, hogy pár havonta elindítasz egy üres mosást a legmagasabb hőfokon, akár ecet és a szódabikarbóna nélkül is. Ilyenkor maga a mosogatógép tisztítja meg forró vízzel önmagát.

Kép forrása: Pexels.com