Milyen kellékekre lehet szükség a babák fürdetéséhez?

A kisbaba születése hatalmas öröm az egész családnak, teljesen természetes, hogy ilyenkor minden hasznos kelléket beszerzünk számára. Sok mindennel hozzájárulnak a családtagok, barátok is a kényelem megteremtéséhez.

A babaágy és a babakocsi mellett a megfelelő mennyiségű babaruha vásárlása szokott lenni az elsődleges, de a fürdőszobai kiegészítőkre is gondolni kell.

Éppen ezért összeállítottunk egy listát a legfontosabb kellékekről: a Baby Lion babaáruház fürdetési termékei remek kiindulási alapot jelentettek ehhez. Nézzük, mire érdemes figyelmet fordítani!

1. Kádak, kádállványok

Az első nagy kérdés természetesen az, milyen legyen a babakád. Ha szétnézünk a kínálatban, láthatjuk, hogy ma már nagyon sokféle modell létezik. A hagyományos kádak mellett vannak ergonomikus kialakításúak is, amelyekben a picik fekvő- és ülőhelyzetben is elhelyezkedhetnek.

A szabadon álló kádakhoz sok esetben kádtartót, kádállványt is kínálnak a gyártók, ez azért praktikus, mert így nem kell hajolgatnunk babafürdetéskor. Szintén nagy előny, ha egy kád rendelkezik lefolyórendszerrel, mert ez azt jelenti, hogy nem vagyunk helyhez kötve. Az ilyen babakádakat a szobában is felállíthatjuk, ahol kellemes környezetben élvezheti a picur a pancsolást.

2. Babatartók kádba

Ha nincs elég hely a lakásban egy babakád tárolására, de van otthon fürdőkád, akkor praktikus megoldást jelent egy babatartó. Ezt a nagy kádba kell helyeznünk, és ebben fekve fürödhet a csöppség. A babaülőke kissé nagyobb gyerekeknek való, akik már tudnak ülni.

Ezek a termékek jellemzően BPA-mentes anyagokból készülnek, aljukon tapadókorong biztosítja, hogy ne csúszkáljanak. Biztonságosnak mondhatók, de a szülői felügyelet mindenképpen szükséges a használatukkor.

3. Vízhőmérők

Természetesen akkor lesz csak élvezetes a pancsikolás a baba számára, ha a fürdővíz se nem túl hideg, se nem túl meleg. A hőmérséklet érzékeléséhez sokan a könyöküket használják, azonban egy bohókás, vidám színű vízhőmérő még a babák figyelmét is leköti fürdés közben, nem mellesleg pontosan megtudjuk általa, hány fokos a víz.

4. Fürdőszivacsok, kesztyűk és habfürdők

Ha megvan a biztonságos kád, és megfelelő hőmérsékletű a víz, kezdődhet is az esti fürdetés! Csak allergénmentes, illatmentes fürdetőszert használjunk, védjük a kicsi bőrét! Puha szivaccsal vagy mosdókesztyűvel töröljük át a kicsi testét.

5. Játékok

A legkisebbeket még biztosan nem kötik le a fürdős játékok, de ha már nagyobb a gyerkőc, érdemes a vízbe olyan apróságokat is tenni, amikkel bíbelődhet a gyermek. Fürdőkönyvek, kreatív fürdőjátékok is kaphatók a Baby Lion kínálatában.

6. Kifogók, törölközők

Ha vége a mókának, akkor elő lehet venni a fürdőlepedőt, kifogókendőt, mintás törölközőt! A babáknak készült termékek mind jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, könnyen száradnak. A nagyobb méretű kapucnis törölközőket akár strandoláskor is használhatjuk.

A fürdetés sok baba számára örömteli elfoglaltság, tegyünk meg mindent, hogy jól érezze közben magát a csöppség.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)