Miért ne feledkezz meg soha a LED profil használatáról?

A LED profil használata nagyon fontos, tekintettel arra, hogy hiányában a LED szalag számos veszélynek van kitéve. Ezen veszélyek lényegesen csökkenthetik az élettartamát, ami nem igazán lenne jó senkinek sem.

Mi szól a LED profil használata mellett?

A LEDLámpaház.hu LED profil és LED szalag kínálatából te is egyszerűen ki tudod majd választani a neked megfelelő termékeket. A LED profil alkalmazásával lényegében a LED szalag élettartamát tudod megnövelni, hiszen a fentebb már említett veszélyektől óvja meg azt.

Érdemes megjegyezni, hogy a LED profil és a LED szalag egymással összetartoznak, még akkor is, ha néhányan pont ezen akarnak takarékoskodni. A mostani árelőny a későbbiekben a korai meghibásodások miatt hátránnyá válik.

A LED profil szerepe megkérdőjelezhetetlen

A LED szalag a LED profil hiányában teljesen védtelen, ami negatív hatást gyakorol az élettartartamára. Hiába van a LED innovációnak annyi előnye, ami a LED szalag esetében is fennáll, ha nem teszel meg mindent annak az optimális működtetéséért.

Az energiatakarékosság, a költséghatékonyság, a strapabíró-megbízható üzemidő azonnal veszélybe kerül, ha nincs, ami a szalagot megvédje. De mitől is kell megóvni? Lássuk!

Például meg kell védeni:

  • A túlmelegedéstől (a LED chipek némi hőt termelnek)
  • Az idő előtti leválástól
  • A portól
  • A zsíros szennyeződésektől (a konyhában könnyen érheti baleset a konyhapult közelében elhelyezett szalagokat)
  • A párától és nedvességtől
  • A mechanikai sérülésektől

Nagyon fontos a LED profil

A LED szalagok védelme érdekében a profilok használata szinte kötelező. Egyrészt változatos felhasználást eredményeznek, másrészt optimalizálják a LED szalag működését. A felületre szerelhető alumínium profilok a LED szalag hosszú élettartamát garantálják azzal, hogy jobb hőelvezetést biztosítanak, így segítik a szalagot a gyors lehűlésben.

Ha profilok nélkül helyezed el a szalagokat, akkor azok hamar tönkremehetnek, mert nem lesz megfelelő a hűtésük. És akkor még a külső szennyezések lehetőségéről még nem is beszéltünk.

A profiloknak köszönhetően azonban a LED szalagok:

  • stabilabban tapadnak az előzőleg megtisztított, zsírtalanított felületekhez.
  • nem fognak hullámosodni, leválni, kellemetlenségeket okozni.
  • védve lesznek nemcsak a túlmelegedéstől, hanem az olyan külső hatásokkal szemben is, mint a por, zsír, pára.

A LED profilok változatossága számos lehetőséget kínál

Szerencsére az alumínium LED profilok sokféle változatban elérhetőek. Léteznek falba süllyeszthető, felületre szerelhető, függeszthető vagy egyéb speciális profilok. A felületre szerelhető profiloknak is számos típusuk van: általános “U” alakú, sarokba rögzíthető, standard, magas falú, keskeny, “L” alakú keskenyebb, illetve szélesebb verziók, de könnyen beszerezhető a kifejezetten üvegtáblákhoz való típus is.

Ne feledkezz meg te sem a LED profilok használatáról, védd a LED szalagokat és tedd ideálissá a működési körülményeiket.

Hirdetés (X)