Miért érdemes beszerezni néhány kerékpáros kiegészítőt?

A bringázáshoz alapvetően csak egy jól működő biciklire van szükség. A KRESZ által előírt felszerelések közé tartozik egy fehér első, egy vörös hátsó lámpa, két egymástól függetlenül működő fék, egy csengő, valamint borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken.

Más egyébre nincs szükség ahhoz, hogy a szabályoknak megfelelően tekerhessünk. A KerékpárWebshop bringás tartozékai között megtalálhatók a felsorolt alap kiegészítők, továbbá számos olyan extra is, amely könnyebbé teszi a bicajosok életét. A következőkben bemutatjuk, hogy pontosan mik ezek, és kinek lehet előnyös használni őket.

Még a vadonatúj biciklikhez is kell vásárolni néhány tartozékot

A bevezetőben említett kötelező tartozékokkal nem feltétlenül szerelik fel azokat a bicajokat, amelyeket meg lehet venni a fizikai üzletekben vagy az online webshopokban. Ha nincs a kiszemelt bringán csengő, lámpa vagy prizma, akkor ezeket utólag kell beszerezni, és fel is kell őket szerelni még az első használat előtt.

Fontos, hogy csak olyan hangjelző berendezést lehet feltenni egy kétekerekűre a KRESZ értelmében, amely csengőhangot ad ki. Érdemes olyan csengőt választani, amit messziről is meg lehet hallani, de ne ijessze meg a járókelőket vagy a közlekedés más résztvevőit.

Bár nem kötelező, de kétségkívül célszerű lelakatolni a bringát, ha leparkolunk vele valahol. Az olcsóbb záraknál jóval nagyobb védelmet jelentenek a láncos megoldások és az U lakatok.

Extrák, amelyek segítik a cangások életét

A bringások általában szeretik tudni, hogy hány kilométert tettek meg vagy hogy éppen milyen sebességgel haladnak. Egy modern kilométerórát még az okostelefonok korában is érdemes lehet beszerezni, hiszen ezek akkor is használhatók, ha a telefonunk lemerülő félben van, vagy akár teljesen le is merül.

A leginnovatívabb kütyük nemcsak a távolságot és a tempót jelzik ki, hanem pedálfordulatot mérnek, sőt, még pulzusmérővel is rendelkeznek. Rengeteg vezeték nélküli változatot lehet kapni, így ma már kábelekkel sem kell feltétlenül bajlódnia annak, aki szeretne egy ilyen kiegészítőt.

Amennyiben valaki gyakran vesz részt intenzív kerékpártúrákon, akkor praktikusnak fog bizonyulni számára egy kulacstartó és egy hozzá passzoló kulacs is.

További hasznos kerékpáros kellékek

Aki nemcsak a városban, hanem terepen, bizonytalan körülmények között is szokott pedálozni, annak egy defektjavító készletet célszerű magánál tartania. Persze még a sima aszfaltos úton is bármikor lyukas lehet a kerék, szóval a legjobb, ha minden bringásnál van egy ilyen szett. Az igazán előrelátó cangásoknál mindig van egy kompakt pumpa is.

Amennyiben gyakran viszünk súlyos csomagokat bringázás közben, akkor praktikus lehet egy csomagtartót is felszerelni a cangára. Így sokkal kényelmesebb akár nagyobb távokat is megtenni kétkeréken, mint ennek hiányában.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)