Hajmezoterápia a dúsabb és egészségesebb hajkoronáért

A hajhullás sok kellemetlenséget okoz, nemcsak esztétikai probléma, hiszen pszichésen is megterheli a pácienst. Ezáltal pedig jelentősen romlik az életminősége. Ma már szerencsére a szakorvosok által végzett, személyre szabott kezelésekkel lehet javulást elérni, megállítani a hajhullást és serkenteni a hajszálak növekedését.

A haj mezoterápiás kezelése, vagyis a hajmezoterápia a Belvárosi Orvosi Centrumban is igénybe vehető, ahol bőrgyógyászok, hajhullásszakértő orvosok biztosítják a hatékony megoldást a problémára. A hajmezoterápia segítségével minimalizálható a hajhullás, továbbá serkenteni lehet az elveszített haj visszanövését és az új haj növekedését. Komplex megoldás a hajproblémára, amellyel meg lehet állítani a hajhullást, vissza lehet nyerni a dús hajkoronát.

A mezoterápiát egyénre lehet szabni

Mielőtt részletesen bemutatásra kerül a hajmezoterápia, nézzük meg, hogy miért égető probléma a hajhullás. Ahogy már a bevezetőben említettük, nemcsak esztétikai probléma, hiszen pszichésen is megterhelő, így általa romolhat az életminőség. Ráadásul szinte mindenkit érint, kortól és nemtől függetlenül. A férfiak esetében gyakori például a hormonális eredetű hajvesztés, a hölgyek esetében pedig többnyire a menopauza után jelentkezik.

Most pedig térjünk át a fájdalommentes, kiemelkedő hatékonyságú hajmezoterápiára. A kezelés előtt minden esetben sor kerül alapos állapotfelmérésre, ugyanis a jó diagnózis elengedhetetlen annak érdekében, hogy a kezelést egyénre lehessen szabni. Az állapotfelmérést követően meg is kezdődhet a kíméletes kezelés.

Milyen lépésekből áll a kezelés? Mennyi időt vesz igénybe?

A kezelés mindössze 20 percet vesz igénybe, és utána azonnal vissza lehet térni a napi teendőkhöz. Az eljárás során tapasztalt szakorvos apró tűszúrásokkal hajnövekedést serkentő anyagot juttat a fejbőr szőrtüszőibe. Nagyon apró tűszúrásokat alkalmaz, így nem marad látható nyom a fejbőrön, továbbá fájdalomtól sem kell tartani.

Ha a páciens nagyon alacsony fájdalomküszöbbel rendelkezik, akkor sem kell aggódnia, bátran igénybe veheti a hajmezoterápiát, ugyanis a szakorvos érzéstelenítőt használ. Ennek köszönhetően teljesen fájdalommentes a kezelés.

A szakorvos közvetlenül a hajhagymákba juttatja a hatóanyagot

A kíméletes és hatékony hajmezoterápia során, mivel a hatóanyag közvetlenül a hajhagymákba kerül, minden értékes anyag beépül. A kívánt eredmény, a dúsabb és egészségesebb hajkorona elérése érdekében legalább hat alkalommal meg kell ismételni az eljárást. A kezelésre kétheti rendszerességgel kerülhet sor.

Természetesen a hatásosságot jóval hamarabb, már az első pár alkalom után lehet látni. Egyénenként eltér, hogy pontosan mikor látható a javulás. Egy alkalom körülbelül 20 percet vesz igénybe, amely során lehetőség van konzultálni a szakorvossal. A kezelés egész évben végezhető.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)