Beszéljünk a fényvédelemről és a napozás utáni bőrápolásról!

A megfelelő fényvédelem az év minden napján létfontosságú, nem egyedül a nyári időszakban kell gondoskodnunk az UV-sugárzás káros hatásainak kivédéséről. Azonban a jó idő beköszöntével egy napfürdőzős programot követően semmiképp sem hagyhatjuk ki a napozás utáni ápolást sem.

Hatékony fényvédelem természetes kozmetikumokkal

A BIOLA Webshop fényvédő kategóriájából elérhető nagyon erős (SPF50+) védelmet biztosító bio tanúsított krém is, például a Homoktövis fényvédő kozmetikum. Rendszeres használatával elejét vehetjük napfény kiváltotta bőröregedésnek, egyúttal megóvhatjuk bőrünket a leégéstől is, amely súlyos egészségügyi kockázatot jelenthet.

Kényelmesen alkalmazható akár testápoló, arcápoló felvitele után is. Még az SPF40 erős fényvédő krémek mellett is barnulhatsz, sőt ezzel érdemes kezdeni a fehér bőrűek a napozást!

Beszerezhetünk mérsékeltebb védelmet garantáló krémet is az időjárás és a végzett tevékenységünk függvényében. Ideális választás például a vízparti nyaraláshoz a Bíbor kasvirág SPF25 krém, amely közepes mértékű fényvédelmet biztosít.

A készítmény vízlepergető hatást is közvetít, így kifejezetten javasolt az aktív vízparti elfoglaltságokhoz. Ha csak városnézésre indulunk és emellett barnulni akarsz, akkor a Reishi & Kandilla fényvédő krémet javasoljuk.

Bőrünk állapotát nagymértékben meghatározza, hogy mennyire vigyázunk rá, és ebbe beletartozik a napfény általi bőröregedés elleni intézkedés, de a hidratálás, táplálás, regenerálás is. Ez utóbbiak megtételére javasoltak a napozás utáni termékek, amelyek segítségével elláthatjuk bőrünket értékes tápláló hatóanyagokkal, regenerációt segítő összetevőkkel, nyugtató hatású komponensekkel.

Ha magas az UV index, akkor már feleannyit sem tartózkodhatunk a tűző napfényen, mint azt az SPF érték alapján bármely naptejről gondolnánk!

Miért van szükség napfürdőzés utáni bőrápolásra?

A legtöbben szeretünk sütkérezni a szikrázó napsütésben, imádunk a vízparton heverészni, hiszen végre eljött az év azon időszaka, amelyben feltöltődhetünk D-vitaminnal. Azonban amennyire jól esik a lelkünknek és testünknek, kontroll és védelem hiányában épp annyira veszélyes is lehet.

Ráadásul bőrünket igénybe veszi a sós víz, a klóros uszodavíz, a rátapadó homokszemcsék. Ilyenkor sokkal könnyebben kiszáradhat, ami pedig sérülékenyebbé teheti és jóval kitettebbnek a fertőzésekkel szemben is.

Szerencsére van rá mód, hogy mindezt megelőzzük. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy természetes, napozás utánra fejlesztett krémet, amellyel biztosíthatjuk a kellő mértékű hidratációt, s eközben ellátjuk bőrünket bőrtápláló komponensekkel is, sőt bőrnyugtató összetevőkkel!

Javasoljuk a Bio kandilla time defence testápolót, amely egy bőrtápláló olajokban, gyógynövény kivonatokban, vitaminokban gazdag komplex balzsam. A regenerációt támogató növényi alkotók mellett barnulást segítő összetevő is fellelhető benne, a ceratonia kivonat.

Gondoskodó testápolás, megfelelő bőrvédelem

Ügyeljünk arra, hogy mindig az évszakhoz és időjáráshoz mérten válasszuk meg a napvédő termékeket, s emellett törekedjünk a természetes komponensű megoldásokra. A natúr és biokozmetikumok egyre bővülő palettája révén mindannyian megtervezhetjük a tökéletes ápolási rutint, egyúttal kivédhetjük az UV-sugárzás bőröregítő hatásait is.

Hirdetés (X)